We zijn in Costa Rica!
Weer even een berichtje van ons! Het internet is hier niet geweldig en vooral het foto's uploaden gaat niet soepel. We doen ons best! Hopelijk snel wat meer foto's.
In Bocas hebben we een heerlijke tijd gehad. Het is een jong stadje met een Caribische vibe en leuke feestjes. Het weer was uitzonderlijk goed, zo schijnt het. We hebben nauwelijks een druppel
gezien maar die passerende wolkjes waren juist wel weer prettig (vond ik dan, Suus is meer van het hardcore zonnen ;-)). De instructeurs en divemasters bij duikschool StarFleet waren gezellig en
professioneel en we hebben met veel plezier onze duikbrevetjes gehaald. Apart van elkaar, want ik haalde mijn Advanced en Suus ging voor Open Water Diver, maar we kregen bij onze lessen twee extra
duiken gratis en die konden we samen doen. Super! Enorm genoten. Bij de Advanced cursus horen ook een diepe duik van 30 meter en een nachtduik. Best spannend allemaal, maar het ging gelukkig prima.
Vooral de nachtduik was indrukwekkend. Normaal heeft alles een blauwe waas onder water, maar 's nachts zie je (met lamp dan) juist hele heldere kleuren. Vol adrenaline kwamen we boven na de duik en
de heldere sterrenhemel en bliksemflitsen in de verte maakten het nog extra magisch.
Tussen de bedrijven door hebben we nog een tripje gemaakt naar een prachtig strand waar ook zeesterren te zien waren. Het was een heel eind met de bus, maar het was dan ook rustig. Heerlijk
gezwommen en gewandeld.
Inmiddels zijn we aangekomen in Costa Rica, met als eerste stop Puerto Viejo (de Talamanca). Normaalgesproken is dit een behoorlijk toeristisch stadje, maar nu was het lekker rustig. We hebben National Park Cahuita bezocht en onder andere een luiaard, apen en slangen gezien. Onderweg kwamen we een Groningse jongen tegen met wie we 's avonds nog op stap zijn geweest. We konden het niet laten om nog een keer te gaan duiken en hebben prachtige grote vissen gezien. De stroming was erg sterk, dus we waren behoorlijk gesloopt. En helaas wisten de sandflies (zandvlooien?) onze benen direct te vinden toen we van de boot op het strand sprongen. JEUK!!!! Ach ja, luxeprobleem.
Vanochtend zijn we doorgereisd naar Tortuguero, verderop langs de Caribische kust. Deze stad is alleen per boot te bereiken en het was een hele tocht, maar enorm de moeite waard! Verschillende krokodillen, leguaantjes, apen en allerlei vogelsoorten gezien onderweg. We vormen nu een viertalletje met een Duits meisje en een jongen uit Zwitserland en proberen met onze 'groep' wat af te dingen op de tours hier. Dat lukt redelijk! Voor 22 dollar per persoon gaan we twee keer op pad vannacht. Ben benieuwd!
Dank voor jullie lieve berichtjes, vinden we heel leuk om te lezen. Snel weer een update!
Weer genoten van de prachtige verhalen, nu nog de foto's dat maakt het helemaal compleet. Succes met het afdingen en geniet nog van de komende 2 weken.
Liefs Rini
Hoi Suus en Anne,
Erg leuke verhalen allemaal. Ik kom helemaal in de vakantie stemming. Veel plezier nog, en ik wacht met smart op een update.
Vincent.
Hoi Suus en Anne,
Het is weer afzien daar! Wat een avonturen en een prachtige foto's! Blijven schrijven svp!
Groetjes vanuit Andijk