suusenanne.reismee.nl

Eindelijk weer een update!

Ik heb het blog een beetje verwaarloosd, maar hier dan toch een update!

Susanne en ik zijn na Montezuma teruggereisd naar San Jose en zij is op vrijdag 15 oktober (voor dag en dauw ;-)) teruggevlogen. Mijn ouders zouden de avond daarvooor al in SJ aankomen, maar misten door vertraging hun overstap in Newark. Gelukkig was er een prima hotelkamer geregeld aldaar en kon ik ze vrijdagmiddag oppikken van het vliegveld. Zodra Suus was vertrokken regende het alleen nog maar in SJ... Samen namen we de zon overal mee naartoe, maar alleen lukte dat blijkbaar niet :-(. (Ik mis je hoor meis!)

Naar aanleiding van pessimistische weerberichten voor heel Costa Rica hebben we vrij impuslief een ticket geboekt naar... Honduras! Han wilde altijd al wat zien van de cultuur van de Maya's, het is er goedkoop en daar scheen de zon wel. Leek de perfecte oplossing. Maandag meteen naar San Pedro Sula in Honduras gevlogen. We hebben een kleine week besteed in voornamelijk de stadjes Copan (enorm veel Maya erfgoed) en Gracias (prachtig authentiek stadje), zie foto's! We overwogen nog om onze terugvlucht te laten schieten en over land, via Nicaragua, terug te reizen naar Costa Rica, maar het weer in Nicaragua was helaas erg slecht. Toch de terugvlucht gepakt dus, en inmiddels zijn we weer in een (gelukkig weer) zonnig Costa Rica.

Momenteel zijn we in Puerto Viejo, waar ik met Suus ook al even ben geweest. Vandaag hebben we een tripje gemaakt naar Manzanillo, richting de Panamese grens. Heerlijk gewandeld, gerelaxed en nog een keertje gedoken (kon het niet laten... :-)). H&C hebben gesnorkeld en ook veel moois gezien.

Morgen vertrekken we naar Tortuguero. De boottocht alleen al wil ik mijn ouders niet onthouden en als er nog schildpadjes te zien zijn zou het helemaal super zijn. Nog een weekje te gaan hier!